Silegrail představili nový klip a vyhlásili konkurz na kytaristu a zpěváka

05.01.2015 08:08

Nový čtrnáctiminutový opus zveřejnili koncem prosince pražší SILEGRAIL, kteří v roce 2014 posílili tuzemskou progressive-rockovou scénu. Oproti předešlé tvorbě kapely je skladba Rivers of Fears zpívaná - za mikrofon se postavil Michal Feber, který působí v rockových Apatheia.

K písni zároveň vznikl videoklip, respektive kratší film, jenž natočila Charlotte Vacková. K nalezení je na Youtube či Bandzone profilu SILEGRAIL.

Rivers of Fears je poslední skladbou, na které se podílel kytarista Adam Malík. „Bohužel se rozhodl odejít, takže jsme vyhlásili konkurz. A to zároveň i na zpěváka. Zájemci se nám mohou ozval na e-mail info@silegrail.com,“ zmínil klávesista Michal Worek.

Jak již bylo řečeno, SILEGRAIL se dali dohromady v roce 2014. Okamžitě se vrhli do tvorby vlastních skladeb. Již na jaře představili první dva instrumentální songy - Look into the Past a New Dimension, ke kterým si postupně našli cestu žánroví fanoušci jak z Čech, tak i ze zahraničí.

Kapela splňuje vysoké standardy, které progresivní rock vyžaduje. Ačkoliv se jedná o mladý soubor, muzikanti již mají za sebou plno zkušeností. Michal Worek píše hudbu k muzikálům, spolupracuje s šansoniérkou Renatou Drössler a vedl jazzovou kapelu Michal Worek Quartet. Bubeník Patrik Sas má na kontě hraní s Čechomorem, Karlem Gottem či Suzanne Vega. I baskytarista Lukáš Čunta se může pochlubit hraním se známými osobnostmi - například Ivou Frühlingovou, Otou Balagem či Olgou Lounovou.

ODKAZY A KONTAKTY:

  • KLIP RIVERS OF FEARS - https://www.youtube.com/watch?v=c9EDFEhlpnQ
  • E-MAIL - info@silegrail.com
  • BANDZONE - https://bandzone.cz/silegrail
  • FACEBOOK - https://www.facebook.com/silegrail
  • WEB - https://www.silegrail.com/


Václav Votruba